Vízszigetelés

Vízszigetelő rendszerek


Aquastop Nanoflex: 1 alkotóelem, 4 előny
AquaExpert 3 előnyei

Leírások


Aquastop Nanoflex®
Aquastop Nanoflex vízálló, lélegző, lúgálló és klórálló membrán

Az Aquastop Nanoflex® membrán nano-pórusain a vízcseppek nem képesek áthatolni, viszont a vízpára könnyedén keresztüljut rajta. Ezáltal nem képződik kondenzvíz és páranyomás, amely felhólyagosodást idézhetne elő a szigetelőrétegben. A membrán a rendkívül agresszív környezetekben, például az úszómedencékben is kiváló ellenállást biztosít. Az Aquastop Nanoflex® nem érzékeny a kloridionok támadására, így a termék teljes élettartama folyamán biztosítja a vízállóságot. Minden kétkomponensű habarcsnál nagyobb szakítószilárdsággal rendelkezik, így kiváló teljesítményt biztosít a H40® Eco vagy Bioflex® ragasztókkal együtt. Nem bomlik le, az idő múlásával folyamatosan megmarad a rugalmassága és tapadóereje, így megvédi a burkolatokat az alapfelület esetleges repedéseitől.
tovább >>>

AquaExpert 3 rendszer
AquaExpert 3 rendszer felépítése

Az AquaExpert 3 nagy tapadású és fokozott tartósságú, nem törékeny vízszigetelő rendszer; különösen alkalmas olyan balkonokhoz, teraszokhoz és bármilyen méretű vízszintes felületekhez, amelyeket kerámia burkolólapokkal és természetes kövekkel burkolnak. A burkolat azonnali lerakását biztosítja akár repedezett, esetleg pára okozta feszültséggel terhelt aljzatokon is, így maximális stabilitást tesz lehetővé akár az esztrich elválasztó dilatációs hézagjai nélkül is. Az AquaExpert 3 integrált vízszigetelő rendszer, amely Aquastop Green vízszigetelő törésálló membránból, Aquastop 100 hézagokhoz való rugalmas vízszigetelő szalagból, valamint Aquastop Fix tanúsított ásványi tömítőanyagból áll. Az AquaExpert 3 segítségével a balkonokon és teraszokon biztonságosan új padlókat lehet létrehozni.
tovább >>>

Úszómedencék vízszigetelése
Úszómedencék hosszú élettartamú rugalmas vízszigetelése

A rendszer hosszú élettartamú, rugalmas vízszigetelést biztosít a kerámiaburkolattal készülő úszómedencék számára. A rendszer nem érzékeny az agresszív vizekre, növeli a műtárgyak higiénikusságát.
A rendszer ásványi eredetű, lélegző, lúg- és klórálló, öko-kompatibilis tanúsított membránja az aljzatokon nagy tapadású és hosszú élettartamú rugalmas vízszigetelést képez a ragasztott burkolat alatt.
tovább >>>

A rendszer anyagai


Nanotech vízszigetelő anyagok

Aquastop Nanoflex

Ásványi eredetű, lélegző, lúg- és klórálló, öko-kompatibilis tanúsított membrán, aljzatok nagy tapadású és hosszú élettartamú rugalmas vízszigetelésére, ragasztókkal történő burkolás előtt. Ideális a GreenBuilding-nél.
Az Aquastop Nanoflex az építési terület feltételeitől függő, jobb felhasználhatóság elérése érdekében, a vízmennyiség változtatásával szabályozható homogén folyékony keveréket alkot, a ragasztott rendszer maximális tapadását biztosítva.

 • Egykomponensű
 • Teljesen víztaszító, folyamatosan rugalmas és vegyileg igen stabil
 • 30%-kal kiadósabb

Anyagszükséglet: 1,15 kg/m2/mm

Aquastop Green

Vízálló, nem törékeny, nagy tapadású membrán balkonokhoz, teraszokhoz és vízszintes felületekhez a kerámia és természetes kő lerakása előtt; meglévő burkolatokon, repedezett, nem tökéletesen érlelt és maradék nedvességtartalom miatt esetleg pára okozta feszültséggel terhelt aljzatokon is vízszigetelést képez.
Az Aquastop Green forradalmasítja a burkolatok alatti vízszigetelések világát és újraírja a teljesítménybeli standardokat, így olyan műszaki megoldásokat tesz lehetővé, amelyek az ásványi termékek használatával lehetetlen volna.

 • Elvégzi bármilyen, régi vagy új, nedves vagy száraz, repedezett vagy méretváltozásnak kitett felület vízszigetelését
 • Kiegyenlíti a higrometriás zsugorodásból és a hődeformációból adódó feszültségeket
 • Csökkenti a beépítési időt: a vízszigetelés a burkolat lerakása előtt azonnal járható

Aquastop Fix

Ásványi eredetű, tanúsított, öko-kompatibilis szigetelőanyag, nagy tapadású vízhatlan tömítéshez. Ideális a GreenBuildingnél.
Az Aquastop Fix finom keveréke az AquaExpert rendszerekben a kiegészítők vízálló tapadását garantálja, hosszabb ideig bedolgozható és tökéletesen víztaszító.

 • Teljesen víztaszító és vegyileg igen stabil Nanotech Technológia
 • Zöld ásványi alapú, könnyen azonosítható előkevert termék

Anyagszükséglet: 0,8 kg/m2

Kiegészítő anyagok

Aquastop 70

Aquastop Nanoflex-el rögzíthető, lúgálló, 140 mm széles, nagy tapadású, nem szőtt polipropilén vízszigetelő szalag, kerületi illesztésekhez az AquaExpert 1 rendszerben.
Az Aquastop 70 lehetővé teszi a kerületi illesztések gyors szigetelését, vízállóságot és tartósságot biztosítva.

 • Optimális rugalmasság
 • Tökéletesen alkalmazható az öko-kompatibilis Aquastop Nanoflex membránnal

Aquastop 100

Mindkét oldalon nem szövött polipropilénnel borított nagy tapadású rugalmas vízálló polietilén szalag kerületi dilatációs hézagokhoz az AquaExpert 2 rendszerben, valamint kerületi hézagok és szomszédos lapok közötti hézagok tömítéséhez az AquaExpert 3 rendszerben.
Aquastop 100 felvitele praktikus és gyors; dilatációs hézagoknál is biztosítja a vízszigetelés folytonosságát.

 • Nagyfokú rugalmasság
 • Tökéletesen alkalmazható a Bio termékcsalád öko-kompatibilis ragasztóival és az Aquastop Fix-el

Aquastop AR1

Különleges lúgálló képességű üvegszál erősítő háló, az AquaExpert 2 rendszerben az öko-kompatibilis Aquastop Nanoflex membrán megerősítéséhez.

 • Tökéletes együttműködés az Aquastop Nanoflex-el
 • Memoria effektus nélkül

Aquastop 120

NBR vízszigetelő flexibilis hézag, kerületi és dilatációs hézagokhoz vízszigetelő rendszerekben, kerámialapok, greslapok és terméskövek lerakása előtt. Hidegen való ragasztásra alkalmazható.
Az Aquastop 120 a vízszigetelést a dilatációs hézagokon keresztül is biztosítja.

 • Kül- és beltérben
 • Ideális az Aquastop Flex, Nanodefense Eco és Aquastop Nanoflex öko-kompatibilis membránokkal való ragasztáshoz
 • Minden dilatációs hézag és nem strukturális illesztés vízszigetelését garantálja
 • Lúg- és klórálló