Technológiák és anyagok

Öko-kompatibilis megoldások. Technológiák és anyagok

Kerámiaburkolat aljzatokon, homlokzatokon, medencékben

Útmutató a padlók és burkolatok lerakásához

Kerámiaburkolat kültéri esztrichre és betonra, fűtő/hűtő rendszert tartalmazó esztrichre, régi kerámia padlókra és természetes kőre, nedves helyiségekben és zuhanyozókban beton aljzatra, teraszokra és balkonokra. Kerámiaburkolat medencékben, külső homlokzatokra, erős forgalomnak kitett helyiségekben. Vékony, nagy méretű lapok burkolása. Kerámia burkolás padló alatti hangszigetelő rendszerrel, továbbá elektromos fűtőrendszert tartalmazó beton aljzatokra.
tovább >>>

Aquastop Nanoflex vízálló, lélegző, lúgálló és klórálló membrán

Aquastop Nanoflex®

Az Aquastop Nanoflex® membrán nano-pórusain a vízcseppek nem képesek áthatolni, viszont a vízpára könnyedén keresztüljut rajta. Ezáltal nem képződik kondenzvíz és páranyomás, amely felhólyagosodást idézhetne elő a szigetelőrétegben. A membrán a rendkívül agresszív környezetekben, például az úszómedencékben is kiváló ellenállást biztosít. Az Aquastop Nanoflex® nem érzékeny a kloridionok támadására, így a termék teljes élettartama folyamán biztosítja a vízállóságot. Minden kétkomponensű habarcsnál nagyobb szakítószilárdsággal rendelkezik, így kiváló teljesítményt biztosít a H40® Eco vagy Bioflex® ragasztókkal együtt. Nem bomlik le, az idő múlásával folyamatosan megmarad a rugalmassága és tapadóereje, így megvédi a burkolatokat az alapfelület esetleges repedéseitől.
tovább >>>

AquaExpert 3 rendszer felépítése

AquaExpert 3 rendszer

Az AquaExpert 3 nagy tapadású és fokozott tartósságú, nem törékeny vízszigetelő rendszer; különösen alkalmas olyan balkonokhoz, teraszokhoz és bármilyen méretű vízszintes felületekhez, amelyeket kerámia burkolólapokkal és természetes kövekkel burkolnak. A burkolat azonnali lerakását biztosítja akár repedezett, esetleg pára okozta feszültséggel terhelt aljzatokon is, így maximális stabilitást tesz lehetővé akár az esztrich elválasztó dilatációs hézagjai nélkül is. Az AquaExpert 3 integrált vízszigetelő rendszer, amely Aquastop Green vízszigetelő törésálló membránból, Aquastop 100 hézagokhoz való rugalmas vízszigetelő szalagból, valamint Aquastop Fix tanúsított ásványi tömítőanyagból áll. Az AquaExpert 3 segítségével a balkonokon és teraszokon biztonságosan új padlókat lehet létrehozni.
tovább >>>

Úszómedencék hosszú élettartamú rugalmas vízszigetelése

Úszómedencék vízszigetelése

A rendszer hosszú élettartamú, rugalmas vízszigetelést biztosít a kerámiaburkolattal készülő úszómedencék számára. A rendszer nem érzékeny az agresszív vizekre, növeli a műtárgyak higiénikusságát.
A rendszer ásványi eredetű, lélegző, lúg- és klórálló, öko-kompatibilis tanúsított membránja az aljzatokon nagy tapadású és hosszú élettartamú rugalmas vízszigetelést képez a ragasztott burkolat alatt.
tovább >>>

Biocalce Zoccolatura természetes falszárítása

Nedves és sókivirágzásos falak helyreállítása

A Biocalce® Zoccolatura aktív mikropórusainak a mérete fokozott lélegzést és igen alacsony kapilláris nedvszívást biztosít. A hajszálcsövek kicsi átmérője elzárja a víz és a sók útját, amely így nem jut be a vakolatba, azonban lehetővé teszi a páramolekulák szabad áramlását.
A Biocalce® egyszerű, természetes anyag, amely a porózusságának, lélegzőképességnek és higroszkóposságának köszönhetően a levegő és a pára folyamatos cserélődését biztosítja a fal belsejében, így a házat egészségben és tökéletes egyensúlyban tartja.
tovább >>>

A sóképződés állítja meg a víz-felszívódást

Új technológia: vizesedő falak helyreállítása

Számos megoldást ismerünk a kapilláris tulajdonságuk miatt nedvesedő falak utólagos javítására. Univerzálisan egyik sem alkalmazható, az adott körülmények és feltételeknek megfelelően kell kiválasztani az optimális megoldást. Sajnos, kisebb – nagyobb hátránnyal mindegyik bír. Vagy rövid időre képes csak megoldást nyújtani, vagy drasztikus beavatkozást igényel, ami szilárdságtani problémákat vethet fel, vagy éppenséggel vállalhatatlan nagy költségekkel jár.
A KERAKOLL cég által kifejlesztett anyaggal és technológiával a korábban alkalmazott megoldásoktól eltérően a falakban a teljes élettartamra leáll a kapilláris nedvesség áramlása, ami utólagos kezelések nélkül is hosszú távú megoldást jelent.
tovább >>>

Biocalce Zoccolatura természetes páramentesítése

Vizes falak nélkül: Biocalce® Zoccolatura

A KERAKOLL® GreenBuilding megoldása megszünteti az épület rossz konstrukciója miatt a falakon kialakuló vizesedést és az ennek következtében létrejövő betegségeket. Légáteresztő, az igazoltan természetes anyagokból álló Biocalce® Zoccolatura aktív szellőzést biztosít a falnak, amely lehetővé teszi a természetes kiszárítást, és végül páramentesíti a falazatot. Tanúsítottan környezetbarát páramentesítő vakolat, ami természetes módon bakteriosztatikus és fungisztatikus.
A Biocalce® Zoccolatura az egyetlen olyan mész és puccolán alapú cementmentes szárítóvakolat rendszer, melyet az európa szerte elfogadott, rangos WTA Intézet tanúsított.
tovább >>>

Kerakoll Geolite beton helyreállító geo-kötőanyag

Betonjavítási technológia

A hagyományos, cement és kémiai adalékanyag alapú habarcsok és az összetett, betonfelújító réteges rendszerek műszaki és teljesítménybeli korlátait mára már felülmúlta a GeoLite®, a forradalmi ásványi, öko-kompatibilis geohabarcs, amely egyetlen megoldásban passziválja, helyreállítja, simítja és védi a sérült betont. Az eredmény: természetes módon stabilizált helyreállítások, amelyek a betont egy ásványi sziklára jellemző tartósságú monolittá kristályosítják.
tovább >>>