Öko-épületek

Greenbuilding Magazine

 

Slider

 

A Greenbuilding Rating értéke

 

A Greenbuilding Rating világszerte elősegíti a zöld épületek ökológiailag és társadalmilag hasznos és gazdaságilag fentartható tervezését.
Az ökológiai szempontoknak megfelelő tervezés biztosítja, hogy a zöld épületek építése a lehető legkisebb káros hatást gyakorolj az ökoszisztémára, és csökkenti a CO2 kibocsátást, a környezet erőforrásainak felhasználását, valamint a hulladéktermelést.
A társadalmilag hasznos tervezés lehetővé teszi a közösség részére, hogy hosszú távú jótékony hatásokat élvezzen, a beltéri levegő minősége a lehető legjobb legyen, és az egészséges lakókörnyezetben jobban lehessen élni.

GreenBuilding Rating ECO, GreenBuilding Rating BIO

ECO filozófia

A kedvezőbb környezetre gyakorolt hatás elérése érdekében a legújabb generációs, környezetbarát építőanyagok kifejlesztése.

Az ECO termékkínálat környezetkímélő, mivel kevesebb természeti erőforrást használ, és csökkenti az épületek környezetre gyakorolt káros hatását. Egészségesebb környezetet teremtve az emberek számára, miközben a leginkább költséghatékony megoldást nyújtja.

A Greenbuilding Rating ECO alapelvei:

  • Természetes ásványok visszanyerése és újrahasznosítása.
  • Régióban található inert ásványi anyagok alkalmazása a környezetre gyakorolt hatás csökkentésével.
  • A légköri CO2 kibocsátás csökkentése.
  • Mérgező és egészségre veszélyes anyagok használatának tilalma.
  • Mérgező és környezetre veszélyes anyagok használatának tilalma.
  • Oldószerek használatának csökkentése és/vagy tilalma a vizet részesítve előnyben.
  • VOC kibocsátás drasztikus csökkentése.
  • Beltéri levegő minőségének javítása.

 

BIO filozófia

Természetes módon lélegző anyagok használata az egészséges élet érdekében. A lélegző anyagok a levegőt – a benne található vízpárával, káros gázokkal együtt – képesek magukba szívni; illetve a vízpárát visszabocsátani a páranyomás függvényében. Továbbá képesek ezek a természetes módon lélegző anyagok a levegőt, a vízpárát, az egyéb gázokat átereszteni.

A GreenBuilding esetében az összes térelválasztó szerkezete, azaz mind a falak, mind a mennyezetek külső, belső rétegei természetes anyagokból készülnek. Tehát az épület lélegzik, és a belső levegő nedvességét a térhatároló szerkezet a magas porozitásával a kapilláris hatás révén elnyeli és átengedi; lehetővé téve az állandó és folyamatos légcserét.
A természetben megtalálhatóak a legegészségesebb anyagok, mint a mész, a puccolán (Nápoly környéki vulkanikus kőőrlemény, a római cement egyik alkotója a mész és a téglaliszt mellett), és a természetes talajok, amelyek lélegző szerkezetként használhatók, és amelyek lehetővé teszik számukra a levegő és páraáteresztést. A BIO termékcsalád termékei természetesen sokkal porózusabbak, mint a cement alapúak, így minden célra természetes „pára-tüdőt” tesznek lehetővé beltéri környezetben, biztosítva az egészséges életet.

 

Beltéri levegőminőség

A zárt térben lévő levegő a külső levegő minőségétől, valamint az esetleges további szennyezőanyagoktól függ, amelyek csak az épületeken belül vannak jelen. A Sick Building szindróma a kortárs építészet terméke: sok új épületben vagy a közelmúltban felújított szerkezetekben a vegyi anyagok használata a rossz szellőzéssel és a légszennyező anyagokkal párosulva sok esetben a lakóépületek egészségügyi kockázatát jelentik.

A beltéri levegőszennyezés egyik fő oka az, hogy az épületek túlságosan szigeteltek és légmentesek, ami megakadályozza a folyamatos légcserét. A közelmúltban elfogadott energia-megtakarítási jogszabályok előírják, hogy az épületek teljesen szigeteltek legyenek az energia megtakarítása és a fűtéshez szükséges energia mennyiségének csökkentése érdekében.
A Kerakoll GreenBuilding rendszerek lehetővé teszik az energiatakarékosságot a környezet megóvása és az épületek energiafelhasználásának és környezetre gyakorolt hatásának javítása érdekében. Ugyanakkor lehetővé teszik a ház természetes légzését szigetelő burkolattal, vagy lélegző szigetelő vakolatokkal is; amelyek optimális hőszigetelést biztosítanak, miközben a falak lélegző képességét biztosítják.

A környezeti szennyeződést okozó beltéri allergének, mint az atkák, a gombák és a baktériumok egyre inkább aggodalomra adnak okot.
A Kerakoll GreenBuilding alapanyagai magas pH- értékűek; természetes módon antibakteriális és penészgombaölő hatásúak, és biztosítják a száraz, egészséges, fertőtlenített környezetet. Megakadályozzák, hogy a baktériumok és a penészek megtelepedjenek és elterjedjenek az egészséges környezet kárára.

Kerakoll The GreenBuilding Company